Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz ÖNER Eğitim Değerlendirme ve Müfredatı Geliştirme Çalıştayına Katıldı.

ADALET BAKAN YARDIMCISI CENGİZ ÖNER EĞİTİM DEĞERLENDİRME VE MÜFREDATI GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI`NA KATILDI.

Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, yargı sisteminin daha etkin hale gelmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Yargı sistemimize ayak bağı olan, yargı sistemimizin adil ve etkin bir şekilde işlemesine engel olan yapısal sorunlar birer birer çözülmektedir.” dedi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmalarına devam eden Türkiye Adalet Akademisi, ‘Eğitim Değerlendirme ve Müfredatı Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayın açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, devleti güçlü kılan ve toplumsal barışı sağlayan adaleti tesis etmenin devlet olmanın bir gereği olduğuna işaret etti. Yargıdan kaynaklanan sorunların en aza indirilmesi için nitelikli hakim ve savcıların sisteme kazandırılması gerektiğini söyleyen Öner, niteliğin sağlanabilmesi için iyi bir eğitimin şart olduğunu vurguladı. Öner, yargı sisteminin daha etkin hale gelmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Yargı sistemimize ayak bağı olan, yargı sistemimizin adil ve etkin bir şekilde işlemesine engel olan yapısal sorunlar birer birer çözülmektedir.” dedi.

AKADEMİ BÜNYESİNDE GÜÇLÜ BİR EKİP KURULDU

Hukuk fakültelerinden mezun olan hakim ve savcı adaylarının meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerinin önemine dikkati çeken Öner, Türkiye Adalet Akademisi tarafından yeni dönemde mevcut eğitim müfredatını revize etmek amacıyla yeni projeler hayata geçirildiğini belirtti. Öner konuşmasında “Hakim ve savcı eğitim reformu stratejisinin ilk adımı olarak ihtiyaç, analiz çalışmaları ve yeni müfredatın belirlenmesi hususunda çalışmalar yürütülmek üzere akademi bünyesinde akademisyenlerin de katılımıyla güçlü bir ekip kurulmuştur.” ifadelerini kullandı.

Çalıştayda konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de FETÖ sürecinin ardından hakim ve savcı sayılarında nicelik itibarıyla herhangi eksiklik kalmadığını şu an çalışan 20 bin 700 hakim ve savcıya ek olarak Adalet Akademisi'nde eğitimini tamamlayan bin 410 hakim ve savcının sınavlarının yapılarak çalışmaya başlayacağını kaydetti. Akademi içerisinde yapılan eğitim çalışmalarına da değinen Özdemir, “Sadece hakim ve savcılara yönelik eğitim programları yapmıyoruz. Bunun yanında kamu sektöründe hukuk alanında çalışan kişilerin ihtiyaç duyduğu eğitim programlarını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, 2018'de 20 programda 786 kişiye, 2019'da 16 program 783 kişiye eğitim verdik. Önümüzdeki günlerde ombudsmanlığın uzmanlarına yönelik hizmet içi eğitim programımız olacak.” şeklinde konuştu. Hakim ve savcılara yönelik eğitim sistemini revize etmek ve daha iyi duruma getirmek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydeden Özdemir, eğitim müfredatının yenilenmesi amacıyla 10 akademisyen ile yürüttükleri çalışmaları tamamlama aşamasına doğru ilerlediklerini söyledi.

Fotoğaflar