2023 - 2024 Adli Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri, kamu kurumlarının üst düzey temsilcileri, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay mensupları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan : “Türkiye Yüzyılı’nı, ‘adaletin de yüzyılı’ yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Mülkün temeli olan adaletin; sosyal barışın, refahın, istikrarın, kalkınma ve büyümenin de itici gücü olduğunu biliyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı, sadece ekonomik, siyasi, askerî ve diplomatik değil, ‘adaletin de yüzyılı’ yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay başkanlığında düzenlenen 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye’yi yönetme görevini üstlendiklerinde, önceliklerinin en başına “eğitim, sağlık, emniyet ve adalet” başlıklarını yerleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aradan geçen 21 yılda, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, hep bu sözlerinin hakkını vermeye çalıştıklarını belirtti.
 

“YARGIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Ülkemizin demokrasi ve hukuk devleti standartlarının yükseltilmesi, insan hak ve hürriyetlerinin genişletilmesi, adaletin hızlı bir şekilde tecellisi, yargıyla ilgili her türlü sıkıntının giderilmesi amacıyla önemli reformlar gerçekleştirdik” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalara ilişkin bilgileri ve rakamları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002 yılında 9 bin 349 olan hâkim-savcı sayımızı, yaklaşık 2,5 kat artışla 24 bine; adalet teşkilatımızın toplam personel sayısını ise 61 binden 190 bine yükselttik. Ülkemiz genelinde 280 yeni adalet sarayı inşa ederek, merdiven altı odalarda adalet dağıtılmaya çalışılan o kötü manzaralara son verdik. Yüksek yargı organlarımızı, şu an törenimizi gerçekleştirdiğimiz bina gibi görkemli hizmet yapıları yaparak, temsil ettikleri değerlere uygun abide mekânlara kavuşturduk” şeklinde konuştu.

Mahkeme sayılarını adli yargıda yüzde 95, idari yargıda ise yüzde 45 oranında artırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hataları asgariye indirecek ve temyiz mahkemelerindeki yığılmayı engelleyecek şekilde Bölge Adliye ve İdare Mahkemelerini devreye aldık. İstinaf mahkemeleriyle birlikte Yargıtay Hukuk ve Ceza Dairelerinin iş yükünde yüzde 68 oranında düşüş oldu” dedi.

Mülkün temeli olan adaletin; sosyal barışın, refahın, istikrarın, kalkınma ve büyümenin de itici gücü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Türkiye Yüzyılı’nı, sadece ekonomik, siyasi, askerî ve diplomatik değil, ‘adaletin de yüzyılı’ yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Fotoğaflar